Fotografier som present

Oavsett om du är fotograf själv eller inte så är fotografier en väldigt bra sak att ge bort i present. Det är både unikt och personligt. Är det dina bilder så kan du skicka med en hälsning eller en signering till den som ska få fotot. Men du kan också ge bort ett fotografi med ett motiv som du vet att personen skulle uppskatta, eller ett motiv av en fotograf som personen tycker om. Vilken väg du än väljer att gå så kommer presenten att uppskattas.

Men innan du inhandlar ett fotografi i egenskap av present så finns det några saker som kan vara bra att tänka på. I den här artikeln har vi samlat dem.

Rätt mått

Det första du kan tänka på när du väljer att köpa ett fotografi är i vilken storlek det ska vara. Om personen som ska få fotot har mindre utrymme så är det kanske mer aktuellt att köpa ett i mindre storlek än de som täcker mer eller mindre hela väggen. Oftast brukar man kunna se storleken på fotografiet eller postern på hemsidan och vilka storlekar man kan välja bland.

Välj rätt ram

När du valt vilken storlek du ska ha på ditt fotografi så är det de måtten du utgår ifrån när du sedan ska välja ram. Du behöver inte ha en ram till ditt fotografi om du inte vill. Men tavelramar är både snygga och ger skydd för ditt motiv. Med rätt ram kan ditt fotografi få ytterligare en dimension och höjer intrycket av motivet. Tavelramar finns i olika färger, former och material. Det du kan tänka på är att utgå ifrån fotografiets färger och vilken ram som skulle passa bäst till. Om du ska ge bort det i present så är det också bra om du tänker på vilka sorts ramar personen redan har och utgå därefter. Ifall personen har motiv som är inramade av svarta ramar så är det kanske inte det mest optimala att köpa en ram som är träfärgad. En annan bra sak med om du ger bort ditt fotografi med tillhörande ram i present är att det är mycket enklare att slå in.

Välj rätt motiv

Om du besitter en hel katalog med potentiella fotografier att ge bort i present så kan det vara svårt att veta vilket av dom du ska välja. Utgå ifrån vad personen gillar, om personen gillar hästar skulle du kunna välja ett fotografi på hästar. Är ni nära vänner kan du välja en bild som du tagit på er två. Var lyhörd och lägg märke till om personen i fråga uttryckligen säger att den gillar ett visst fotografi eller utgå ifrån vilka av dina bilder som personen har gillat mest på din Instagram. Du kan också hitta inspiration på olika hemsidor som till exempel säljer posters. Där kan du se vilken typ av motiv som folk vill ha hemma på väggarna.