Så tar du en bra selfie

Är du avundsjuk på alla som lyckas ta så perfekta selfies? Du är inte ensam! Att ta en riktigt snygg selfie kan vara svårare än man tror. Det är lätt att man får till en vinkel som intre presenterar ens bästa sidor eller att ljuset hamnar fel och bilden blir för mörk.

Hur ska man då gå tillväga om man inte har en proffskamera och 10 kompisar som kan hjälpa en att få det att se ut som man har tagit sin egen bild? Här hittar du våra absolut bästa tips!

  • Hörlurar kan hjälpa dig – Visste du att du kan aktivera kameran och ta en bild med hjälp av dina hörlurar? Det är helt sant! Åtminstone om du har snygga iphone hörlurar med en mikrofon på. Det är nämligen mikrofonknappen som du ska trycka på. På så sätt behöver du inte få med din utsträckta arm med i bilden.
  • Ta hjälp av ljuset – Dagsljus är absolut bäst att använda sig av för att få en så stark och klar bild som möjligt. Använder du dig av mobilen för att ta din selfie så titta i kameran och vänd dig runt för att se i vilken vinkel som ljuset faller som bäst. Detta kan du naturligtvis även göra om du använder dig av en digitalkamera eller en systemkamera.
  • Kameran på baksidan är bättre – Visste du att din smartphones kamera på baksidan har betydligt bättre upplösning än ”selfie”-kameran som sitter på framsidan? Genom att använda den bakre kameran kan du alltså på bättre resultat.
  • Rätt vinkel – Det är viktigt att du hittar en bra vinkel som får dig att se så bra ut som möjligt. Med det sagt menar vi att du ska undvika att hålla kameran för långt ner. Det är mycket bättre om du satsar på att hålla den lite högre än i mitten.
  • Ta mer än en bild – Majoriteten av alla influencers tar hundratals bilder innan de väljer ut en som de är nöjda med och publicerar på t.ex. sociala medier. Att lyckas på första försöket är därmed väldigt sällsynt, oavsett hur snygg eller vältränad du är. Ta därför flera bilder och välj sedan ut den som du tycker är bäst.
  • Redigerings- och fotoappar – Vi säger inte att du ska redigera dig själv så mycket att du blir till en helt annan person, men med små justeringar och filter kan du komma långt och få din selfie att se mycket mer professionell ut. Det finns idag appar som tar bort mörka ringar under ögonen, bleker tänder, ger dig längre ögonfransar eller smalare ansikte. För den som önskar finns det även färdiga, ”kompletta” looks med allt från läppstift till riktigt coola sminkningar.