Att ha fotografier på väggarna

När det gäller väggar i bostäder, skolor, på sjukhus och i andra offentliga byggnader pryds de många gånger av målningar, foton och liknande. Det har också blivit allt vanligare att man pryder sina egna väggar hemma med privata foton och andra bilder. Hur kan man ta bra bilder att hänga upp på väggen, och var kan man få idéer till vilka bilder som passar?

Att få inspiration

Genom att titta på vad andra har på sina väggar kan man få flera bra tips på vad som egentligen passar att hänga upp på väggar i olika rum. Man kan också klicka sig in hos Desenio och titta runt bland alla deras motiv. Där finns det både texter, tecknade bilder och olika typer av fotografier. Om man inte vill eller kan fotografera själv är det här ett väldigt bra alternativ. Att köpa fotografier som monteras i en ram är ett enkelt sätt att tillsätta färg till ett annars relativt tomt rum.

Fotografera på egen hand

Om man vill ha fotografier på väggen är det inte helt ovanligt att man vill ha dem i storlek av ett A4 eller större. Då krävs det att bilden är av mycket god kvalitet för att den större tavlan inte ska bli suddig eller ful. Det krävs med andra ord att man har en relativt bra kamera och dessutom måste man kunna skriva ut bilden. Man kan skicka efter utskrifter online och då får man ofta upp ett meddelande om det är så att bilden är av för dålig kvalitet för att man ska kunna förstora den.

När man ska fotografera motiv för att hänga upp dem på väggen kan det vara klokt att tänka över vilken känsla man vill att bilderna ska ge. Det kan också vara bra att fundera över vilka motiv som man vill ha på sina väggar.

Att hänga upp fotografier

Det finns flera olika sätt att hänga upp fotografier på. Det ena sättet är att man sätter in en eller flera bilder i ramar och hänger upp dem. Här skyddas också bilderna och man kan ta ut dem utan att skada fotona om man vill. Ett annat alternativ är att man hänger upp bilderna med hjälp av häftstift eller nålar. Då kan man hänga flera foton nära varandra utan att någon ram skiljer dem åt.

Om man vill kunna hänga foton i lite olika former kan man också sätta upp ett vanligt snöre på väggen i den form man vill hänga fotona. På snöret sätter man sedan fast klädnypor. Nyporna finns i flera olika varianter och även i trä så att man kan måla dem som man vill. Då skadas inte fotona av upphängningen men de skyddas inte heller av något glas.