Vilken genre börjar man i?

Som fotograf måste man ganska snabbt inse att man inte kan vara bäst på allt inom fotografering. Om man har fotograferat ett tag vet man redan vad man tycker är allra roligast. Det är de roligaste områdena man kommer att bli bäst på. Många väljer att arbeta för företag och reklam snarare än att göra jobb för privatpersoner. Det gör att man slipper en del problem som arbeten med privatpersoner kan innebära. Som fotograf är det extremt viktigt att man hittar en egen nisch och att man ser till att man blir bra på just detta. Om man väljer att fotografera det man gillar, och också är duktig på kommer man också att kunna tjäna pengar på det.

Det finns riktigt många som gillar att fota djur och då håller sig till det. Många av dessa fotografer kan under sitt yrkesverksamma liv få förfrågan om att fotografera människor på olika sätt. Trots att detta kan ge ett bra tillskott i kassan tackar många fotografer nej. Det är ofta på grund av att fotografen i sig inte känner sig tillräckligt duktig på just den formen av fotografering.