Att arbeta utanför en studio

Man kan som fotograf ofta inte ta med sig blixtar, lampor och all annan utrustning om man ska arbeta utanför sin studio. Det gäller att man tänker efter vad som kan behövas för just den fotografering som man ska utföra. I ett stall behöver man inte ha med sig stativ och annat, ett litet enbensstativ och kameran är i stort sett den utrustning som behövs. Om man inte ska göra ett specialbokat reportage är blixtar och liknande ofta mycket onödigt. Stora stativ och liknande kan dessutom vara farligt om en häst kommer lös eller liknande.

Om man är intresserad av att fotografera i skogen måste man se till att rätt utrustning är nerpackad. Ibland kan man inte sätta sig i bilen för att få bra bilder, utan man kan behöva gå en bit. Speciella klädkollektioner för just naturfotografer har skapats, men ofta går det lika bra med sköna och tysta vanliga kläder. Om man ska fotografera djur är prasselfria kläder extra viktiga, och man bör också välja dragkedja eller tryckknappar framför kardborreband som väser rejält. Fickor är alltid bra eftersom man kan lägga utrustningen där. Då slipper man ta med sig väskor och liknande om man måste gå igenom tät terräng. Ett bra och långt objektiv är ofta bra att ha om man ska fotografera utomhus. Då kan man stå en bit bort och ändå få riktigt bra bilder. Om objektivet är riktigt stort bör man ha med sig ett enbensstativ för att objektivet ska få lite extra stöd.

När det gäller bröllopsfotografering gäller det att man har med sig ordentligt med utrustning. Om man kan köra dit fotograferingen ska ske kan man ofta ta med lite mer utrustning. Det gäller dock att se till så att det finns ström nog att kunna driva den utrustning man har med sig.