Att komma igång

Det finns en del att fundera över när man ska börja med fotografering. Väldigt många börjar fotografera med billigare kameror eller till och med med olika mobilkameror. Dessa fotografer går sedan ofta gradvis över till dyrare och dyrare utrustning. Innan man vet att man verkligen vill hålla på med fotografering är det dock ofta dumt att köpa på sig massor av dyr utrustning och flera kameror.

När man får sin första kamera börjar man oftast med att fotografera i stort sett allt och alla, detta för att lära sig hur ljus, kamera och perspektiv med mera egentligen fungerar. Det är ofta inte så bra om man som nybörjare bara låser sig till att fotografera ett enda motiv.

Man kan inte bli en bra fotograf direkt. Det tar ett bra tag innan man har lärt sig allt. Innan man tar en bild man inser är riktigt bra kan det gå flera år. Det är ofta inte tack vare dyr och fin utrustning man tar en bra bild, utan det är tack vare erfarenheten man får. Om man inte vet hur man tar en bra bild kan man heller inte få en sådan.